Francia fordítás | Francia fordító iroda


Francia fordítás

Számos megrendelés érkezik hozzánk francia-magyar vagy magyar-francia fordítás miatt.


Francia fordítás

Irodánk kizárólag megbízható és minőségi munkát végző anyanyelvi fordítókkal és lektorokkal dolgozik együtt, hiszen tudjuk, hogy ez kulcsfontosságú a francia-magyar és magyar-francia fordítások esetében (is).


Francia fordításainkról

Fordítóirodánk vállal francia-magyar, magyar-francia szakfordításokat, lektorálásokat és hivatalos fordításokat egyaránt. Az irodai ügyintézés mellett már interneten is teljes mértékben lebonyolítható az egész fordítási folyamat. Mi a legjobbat adjuk megrendelőinknek: szolgáltatásaink árai kedvezőek, s fordítóink csakis a legjobb minőséget biztosítják. Részletes árajánlatért keressen minket! A fordításainkra ígért határidőkre és az általunk garantált minőségre a nevünk a garancia.

A francia nyelvről röviden

Az eredetéről dióhéjban: 1539-ben Ferenc, francia király intézkedései ahhoz vezettek, hogy a francia nyelvet a bíróságokon kötelezővé tette – így vált a francia nyelv hivatalos nyelvvé. Egységesítése a 17. században kezdődött meg az Académie française intézmény létrehozásával, melyre 1634-ben került sor. Miután a gyarmati birodalmak száma növekedett, így a francia több európai nyelvre is kihatott. Ennek következtében nem is olyan meglepő, számos francia jövevényszavunk van, ilyen például az elegáns, a dekoltázs, a bagatell vagy a garázs szavak. A magyar nyelv mellett a modern angol is számos francia eredetű szóval büszkélkedhet: az angol nyelv 45%-a a franciáktól ered. Ez annak köszönhető, hogy 1066-ban Angliában, a normann hódítások után a francia vált az igazgatás és az arisztokrácia nyelvévé. Földünkön nagyjából 220 millió ember beszél franciául, ezek közül 80 ember beszéli első nyelvként. Az alábbi országok hivatalos nyelve: Franciaország, Kanada, Belgium, Svájc, Luxemburg, Szenegál, Kongó és Mali. Ezáltal az Európai Unió negyedik legtöbb ember által beszélt újlatin anyanyelve.
Az Európai Unió a francia nyelvre különös figyelmet fordít, hiszen az Európai Unió Bírósága a tárgyalásokat és bíráskodásokat francia nyelven bonyolítja le. Nem meglepő az a tény továbbá, hogy a francia a divat és a balett sport félig hivatalos nyelve.
Amennyiben kérdése támadt fordításainkkal, esetleg tolmácsolásainkkal kapcsolatban, kérjük, keressen minket az elérhetőségeink egyikén! Várjuk megrendelését!



Kérjen fordítási ajánlatot!


Ne feledje: gyors, garanciális, hitelesített fordítások anyanyelvi fordítókkal készülnek


Ajánlatot kérek