Román fordítás | Román fordító iroda


Román fordítás | Román fordító iroda

A megrendelőink által kért egyik népszerű fordítási nyelv a román.

Román fordítás | Románul fordító iroda

Irodánk kizárólag megbízható és minőségi munkát végző anyanyelvi fordítókkal és lektorokkal dolgozik együtt, hiszen tudjuk, hogy ez kulcsfontosságú a román-magyar és magyar-román fordítások esetében (is).


Román fordításainkról

Fordítóirodánk vállal román-magyar, magyar-román szakfordításokat, lektorálásokat és hivatalos fordításokat egyaránt. Az irodai ügyintézés mellett már interneten is teljes mértékben lebonyolítható az egész fordítási folyamat. Mi a legjobbat adjuk megrendelőinknek: szolgáltatásaink árai kedvezőek, s fordítóink csakis a legjobb minőséget biztosítják. Részletes árajánlatért keressen minket! A fordításainkra ígért határidőkre és az általunk garantált minőségre a nevünk a garancia.

Egy kis érdekesség

A román (vagy dákoromán) nyelvet románul limba romana-nak nevezik. Ez az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágát gyarapítja, s azon belül a keleti újlatin nyelvek csoportjába tartozik. A világon hozzávetőlegesen 25 millióan beszélik anyanyelvükként és 4 millióan tanult szinten beszélik. Ezzel ez a nyelv az ötödik az újlatin nyelvek közt (megelőzi őt a portugál, a spanyol, a francia és az olasz). A román nyelv legközelebbi rokonainak az aromán, a meglenoromán és az isztroromán nyelveket tartják számon. Az ezen nyelveket beszélő emberek a Dunától délre honosak. Hivatalos nyelvként tartják számon Romániában (ahol körülbelül 20 millióan beszélnek románul), Moldova Köztársaságban - itt moldáv nyelvnek hívják (2,5 millió fővel), s a szerbiai Vajdaságban. Nagyjából 4 millió személy beszéli a világon a románt második nyelvként. Ilyen szinten Románián kívül megjelenik még Moldovában, Magyarországon, Bulgáriában és Cipruson is.
Amennyiben kérdése támadt fordításainkkal, esetleg tolmácsolásainkkal kapcsolatban, kérjük, keressen minket az elérhetőségeink egyikén!
Várjuk megrendelését!Kérjen fordítási ajánlatot!


Ne feledje: gyors, garanciális, hitelesített fordítások anyanyelvi fordítókkal készülnek


Ajánlatot kérek