Német fordítás | Német fordító iroda


Német fordítás | Német fordító iroda

A megrendelőink által kért második legnépszerűbb fordítási nyelvünk a német.

Német fordítás | Német fordító iroda

Irodánk kizárólag megbízható és minőségi munkát végző anyanyelvi fordítókkal és lektorokkal dolgozik együtt, hiszen tudjuk, hogy ez kulcsfontosságú a német-magyar és magyar-német fordítások esetében (is).


Német fordításainkról

Fordítóirodánk vállal német-magyar, magyar-német szakfordításokat, lektorálásokat és hivatalos fordításokat egyaránt. Az irodai ügyintézés mellett már interneten is teljes mértékben lebonyolítható az egész fordítási folyamat. Mi a legjobbat adjuk megrendelőinknek: szolgáltatásaink árai kedvezőek, s fordítóink csakis a legjobb minőséget biztosítják. Részletes árajánlatért keressen minket! A fordításainkra ígért határidőkre és az általunk garantált minőségre a nevünk a garancia.

A német nyelv szépségei…?

A német nyelv használ néhány igen sajátos betűt is. Bizonyos európai népek számára érdekesnek tűnik, hogy a németek három magánhangzóra is tesznek kettőspontot: ä, ö, ü. Számunkra ez nem olyan sokkoló, hiszen ezek közül kettőt mi is alkalmazunk. Érdekesség, hogy a ß betű a hosszú „sz” hang jelölésére szolgál, ám a német ABC-ben ezt nem találjuk meg – csak a szavakban fordul elő. Évszázadokkal ezelőtt más nyelvekben is alkalmazták ezt a betűt, ám mára ezzel már csak a németek büszkélkednek.
A német nyelv az angol családba tartozik – az unokatestvére. Azt állítják a nyelvészek, hogy igazából az angol Észak-Németországból ered, csak az összekeveredett a helyi nyelvekkel, továbbá hatással voltak rá a skandináv nyelvek és a normand hódítás egyaránt. A standard németet Hochdeutsch-nak nevezik. Ám mint minden más nyelv esetében, ebben is rengeteg dialektust tartunk számon. Alapvetően az alnémet és a felnémet dialektusokat választjuk el, amelyek Düsseldorf egy negyedénél, Benrath-nál válnak ketté hozzávetőlegesen. Ezen képzeletbeli vonaltól délre nagyszámú dialektus létezik, számunkra talán a legjobban ismert a bajor dialektus. A német nyelv 2006-ban bekerült a Guiness rekordok könyvébe, hiszen egyike a tíz legtöbbek által beszélt nyelvnek. Az Európai Unión belül a német nyelvet beszélik a legtöbben anyanyelvükként. Németországban 77 millió német él, míg Ausztriában 7,4 millió osztrák. Továbbá Svájcban is beszéli a lakosság 65%-a, de Luxemburgban és Liechtensteinben is könnyen boldogul az ember, ha beszéli a nyelvet.
Amennyiben kérdése támadt fordításainkkal, esetleg tolmácsolásainkkal kapcsolatban, kérjük, keressen minket az elérhetőségeink egyikén!
Várjuk megrendelését!Kérjen fordítási ajánlatot!


Ne feledje: gyors, garanciális, hitelesített fordítások anyanyelvi fordítókkal készülnek


Ajánlatot kérek