Lengyel fordítás | Lengyel fordító iroda


Lengyel fordítás | Lengyel fordító iroda

Számos megrendelőnk kér lengyel-magyar vagy magyar-lengyel fordítást.

Lengyel fordítás | Lengyel fordító iroda

Irodánk kizárólag megbízható és minőségi munkát végző anyanyelvi fordítókkal és lektorokkal dolgozik együtt, hiszen tudjuk, hogy ez kulcsfontosságú a lengyel-magyar és magyar-lengyel fordítások esetében egyaránt.


Lengyel fordításainkról

Fordítóirodánk vállal lengyel-magyar, magyar-lengyel szakfordításokat, lektorálásokat és hivatalos fordításokat egyaránt. Az irodai ügyintézés mellett már interneten is teljes mértékben lebonyolítható az egész fordítási folyamat. Mi a legjobbat adjuk megrendelőinknek: szolgáltatásaink árai kedvezőek, s fordítóink csakis a legjobb minőséget biztosítják. Részletes árajánlatért keressen minket! A fordításainkra ígért határidőkre és az általunk garantált minőségre a nevünk a garancia.

Érdekességek a lengyel nyelvről

Ez a különleges nyelv, mely sok ember számára igazi kihívást jelent, az indoeurópai nyelvcsalád része, s a szláv nyelveken belül a nyugati ágba tartozik. 2004. május 1. óta, amikor is Lengyelország csatlakozott az Európai Unióhoz, a lengyel nyelv az EU egyik hivatalos nyelve. A lengyel nyelv, mely a Lengyel Köztársaság hivatalos államnyelve több, mint ezeréves múltra nyúlik vissza. Lengyelország közel 98%-a anyanyelveként beszéli. Kiválóan beszéli még ezt az igazán különleges hangzatú nyelvet az ukrán, a német és a fehérorosz kisebbség is az országban. A világban elszórtan körülbelül 10 millió lengyel él elszórtan, akik közül a legtöbben a tengerentúlon vannak: az USA-ban mintegy 8 millió fő, Ausztráliában és Kanadában egyaránt. Megtalálhatóak még lengyel kisebbségek Franciaországban (800 ezer fő), Fehéroroszországban (500 ezer fő), Litvániában (250 ezer), Ukrajnában (300 ezer fő) s közel 100 ezer fő Oroszországban. Nincs ez másként velünk, Magyarországgal sem, ahol Miskolc közelében – Istvánmajorban – egy olyan különleges lengyel nyelvsziget létezik érdekes nyelvjárással több száz éve, melynek az ott élő emberek az örökösei és büszke ápolói. Ezt a területet sokáig szlovák kisebbségként tartották számon.

Gondolta volna?

 • azt a tudományágat, mely a lengyel nyelvvel foglalkozik, polonisztikának nevezik
 • a lengyel ABC-t 32 mássalhangzó és magánhangzó teszi ki
 • a lengyel szavakat zömmel az utolsó előtti szótagnál kell hangsúlyozni
 • a lengyel nyelv latin betűket használ – ezt kiegészítve 9 speciális karakterrel, s néhány betűpárral
 • -ski és -cki végződésű nevek mindig -i vel írandók. A -ski és -cki végződésű családnevek női vezetéknevei mindig nőnemű, tehát -a végződéssel lesznek ellátva. Ebből adódóan pl. a Sawicki család női tagja Sawicka lesz.
 • a lengyel főneveknek három neme lehet: hímnenű, nőnemű és semleges

 • Amennyiben kérdése támadt fordításainkkal, esetleg tolmácsolásainkkal kapcsolatban, kérjük, keressen minket az elérhetőségeink egyikén! Várjuk megrendelését!  Kérjen fordítási ajánlatot!


  Ne feledje: gyors, garanciális, hitelesített fordítások anyanyelvi fordítókkal készülnek


  Ajánlatot kérek