Cseh fordítás | Cseh fordító iroda


Cseh fordítás

Fordítóirodánk cseh nyelvű dokumentumok fordítását is vállalja.


Cseh fordító

Irodánk kizárólag megbízható és minőségi munkát végző anyanyelvi fordítókkal és lektorokkal dolgozik együtt, hiszen tudjuk, hogy ez kulcsfontosságú a cseh-magyar és magyar-cseh fordítások esetében egyaránt.


Cseh fordításainkról

Fordítóirodánk vállal cseh-magyar, magyar-cseh szakfordításokat, lektorálásokat és hivatalos fordításokat egyaránt. Az irodai ügyintézés mellett már interneten is teljes mértékben lebonyolítható az egész fordítási folyamat. Mi a legjobbat adjuk megrendelőinknek: szolgáltatásaink árai kedvezőek, s fordítóink csakis a legjobb minőséget biztosítják. Részletes árajánlatért keressen minket! A fordításainkra ígért határidőkre és az általunk garantált minőségre a nevünk a garancia.

Néhány érdekesség a cseh nyelvről

A cseh nyelv az indoeurópai nyelvcsaládon belül a nyugati szláv nyelvek csoportjába tartozik. Közeli rokona a szlovák nyelv, akikkel kölcsönösen meg tudják érteni egymást. Igen könnyen meg lehet különböztetni a többi szláv nyelvtől, de a szlováktól igen nehéz, de egy dolog mégis segíthet: egyes betűk, mint például a ě ř ů csak a cseh nyelvben, míg a ä ĺ ľ ô ŕ. betűk a szlovákoknál fordulnak elő.
A cseh nyelv, mint sok más európai, a latin betűket használja.
A nyelvet hozzávetőlegesen 12 millióan beszélik világszerte – Csehországban Szlovákiában, Németországban, Ausztriában, Kanadában és az Egyesült Államokban elszórtan.
A magyar nyelvhez hasonlóan, a hangsúly mindig a szavak első szótagján van, s az ékezetek a magánhangzó hosszúságát jelölik.
A cseh 2004. május 1. óta az Európai Unió egyik hivatalos nyelve, hiszen akkor csatlakoztak az EU-hoz.
A cseh nyelvben nincsen határozott vagy határozatlan névelő, s hét névszói eset létezik.
Elsőre érdekesen hangozhat, de a cseh nyelvvel foglalkozó tudományágat bohemisztikának hívják.
Amennyiben kérdése támadt fordításainkkal, esetleg tolmácsolásainkkal kapcsolatban, kérjük, keressen minket az elérhetőségeink egyikén!
Várjuk megrendelését!Kérjen fordítási ajánlatot!


Ne feledje: gyors, garanciális, hitelesített fordítások anyanyelvi fordítókkal készülnek


Ajánlatot kérek