Olasz fordítás | Olasz fordító iroda


Olasz fordítás | Olaszul fordító iroda

A megrendelőink által kért egyik népszerű fordítási nyelv az olasz.

Olasz fordítás | Olaszul fordító iroda

Irodánk kizárólag megbízható és minőségi munkát végző anyanyelvi fordítókkal és lektorokkal dolgozik együtt, hiszen tudjuk, hogy ez kulcsfontosságú az olasz-magyar és magyar-olasz fordítások esetében (is).


Olasz fordításainkról

Fordítóirodánk vállal olasz-magyar, magyar-olasz szakfordításokat, lektorálásokat és hivatalos fordításokat egyaránt. Az irodai ügyintézés mellett már interneten is teljes mértékben lebonyolítható az egész fordítási folyamat. Mi a legjobbat adjuk megrendelőinknek: szolgáltatásaink árai kedvezőek, s fordítóink csakis a legjobb minőséget biztosítják. Részletes árajánlatért keressen minket! A fordításainkra ígért határidőkre és az általunk garantált minőségre a nevünk a garancia.

Az olasz nyelvről (olaszul: la lingua italiania)

Ez az igazán érdekes és különleges hangzású nyelv az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán belül az újlatin nyelvek csoportját gazdagítja.
Az olasz ABC a mi hangkészletünkből nem használja az ö-ő, ü-ű, h és zs hangokat. A magyar nyelvben megszokott hangokat sokszor több betűvel írja le (például 'ny'-gn, 's'- sce v. sci, 'dz'-z, 'dzs'- ge v. gi stb.)
1861 előttig Olaszország különféle államokra volt osztva, melyek idegen fennhatóság alá tartoztak – mindegyik államnak meg volt a saját regionális nyelve az olasz mellett.Majd ebben az évben a Nemzeti Parlament meghirdette Olaszország egyesítését, s ekkor lett a ma oly sokak által ismert olasz Olaszország nemzeti nyelve.
Ez a nyelv nem csupán Olaszország, hanem Szlovénia, Svájc, Vatikán, San Marino és Isztria egyik hivatalos nyelve is.
Szinte biztos, hogy mindenki találkozott már a „soprano”, „alto”, „tempo” szavak egyikével az élete során. Bizony, ezek mind olasz eredetűek! Az olaszul használt jelölések még a reneszánsz és a barokk időszakban alakultak ki. Ennek oka az, hogy számos híres és kiemelkedő zeneszerző származását tekintve olasz volt.
Amennyiben kérdése támadt fordításainkkal, esetleg tolmácsolásainkkal kapcsolatban, kérjük, keressen minket az elérhetőségeink egyikén!
Várjuk megrendelését!Kérjen fordítási ajánlatot!


Ne feledje: gyors, garanciális, hitelesített fordítások anyanyelvi fordítókkal készülnek


Ajánlatot kérek